Glutenfrie havrerundstykker

Glutenfri deig er ganske klissete og rørete og ikke så lett å forme til rundstykker. Trikset er å la deigen heve seg litt og å ha godt med vann på hendene når du former rundstykkene. Disse rundstykkene er ganske grove og veldig luftige og gode. Om du bruker laktosefri melk, blir de også laktosefrie.

Til 20 rundstykker

400 g glutenfri havre

6 dl vann

500 g finax grov

1 ts sukker

2 ts salt

1 pk gjær

4 dl melk

1 dl olje

Bland sammen havregryn og vann og la dette stå i 30 min før du blander i det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland melken og oljen inn i melblandingen. Elt deigen godt med kjøkkenmaskin og la den heve i 30 min.

Fukt hendene med vann og form rundstykkene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

20131113-171055.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Glutenfrie havrerundstykker

 1. Berit sier:

  Såg innmari gode ut. Kan jeg erstatte finale grov med Toro sin grovmelblanding?

 2. Malin sier:

  Hvordan er det å la disse heve over natten? 🙂

  • Enkelt og greit sier:

   Når noe skal heve over natten bruker du mindre gjær, ellers vil du smake gjæren godt. Jeg har ikke prøvd å langtidsheve disse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s