Pannestekt laks med sennepssaus

Jeg er veldig glad i sennep, noe som gjenspeiler seg i denne retten. Laksen er glasert med sennep og jeg serverer den med en deilig rømmesaus med sennep og estragon. Deilig!

Til 4 personer

500 g laksefilet uten skinn og bein

Grovt havsalt

Olje til steking

2 ss grov sennep

2 ss matolje

1 beger laktosefri lettrømme

4 ss grov sennep

2 ts tørket estragon

Gni laksefiletene inn med havsalt. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek filetene på den ene siden. Bland sammen sennep og olje. Når laksefiletene er litt over halvstekt, snur du dem og smører sennepsblandingen på toppen.

Ha rømme sammen med sennep og estragon i en kasserolle. Sett på middels varme. Pass på at det ikke koker. Rør godt så det ikke svir seg.

Server med f.eks kokte poteter og brokkoli eller noe annet godt 🙂

20131111-131558.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s