Sjokoladekake med nøttebunn

God farsdag til alle fedre! Denne kaken var til ære for min mann og min far, og den var kjempegod! Nøtter og sjokolade er en super kombinasjon, nøttebunnen er saftig og sjokoladekremen er fyldig. Kaken er glutenfri og om du bruker melkefritt smør blir den også laktosefri.

Nøttebunn

4 egg

200 g melis

200 g hasselnøtter

2 ts bakepulver

3 ss potetmel

Visp eggedosis av eggene og ca 150 g melis. Grovhakk nøttene og bland dem sammen med resten av melisen, bakepulveret og potetmelet. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen.

Kle bunnen av en stor springform med bakepapir.  Hell i røren og stek kaken ved 180 grader i ca. 30 min. Avkjøl.

Sjokoladekrem

200 g mørk kokesjokolade

200 g smør

1 ss sterk kaffe

1 egg

100 g melis

Smelt sjokolade og smør i vannbad sammen med kaffen. Rør godt og avkjøl. Visp eggedosis av egg og melis og ha i den avkjølte sjokoladeblandingen. La sjokoladekremen stå i kjøleskap til den tykner før du smører den på nøttebunnen.

20131110-204746.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sjokoladekake med nøttebunn

  1. Evy Merete Lund sier:

    Må bare påpeke at for å få kaka laktosefri må man også bruke melkefri sjokolade! Jeg har laget den nå og den eneste melkefrie sjokoladen jeg fant var 87%. Den er ganske så bitter så jeg måtte tilsette en god del sukker før jeg følte den var god. Har ikke smakt kaka enda, bunnen ble fin men sank litt sammen på midten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s