Ristede gresskarfrø

Jeg tok vare på frøene fra halloweengresskaret vårt, og det er jeg veldig glad for! Jeg ristet dem med salt og hvitløk og resultatet var fantastisk!! En kjempegod og temmelig sunn snacks som falt i smak hos liten og stor!

Gresskaret mitt var helt enormt, 12 kg, så jeg fikk både mange og store frø. Når man skal riste gresskarfrø er det viktig at man får skylt vekk alle gresskartrådene, for disse vil lett svi seg og gi dårlig smak. Skyll dem lenge og vel i et dørslag, så unngår du dette.

3oo g gresskarfrø

2 ss olje

2 ss maldonsalt

3 fedd hvitløk

Skyll frøene godt og tørk dem i et kjøkkenhåndkle. Ha dem i en stor ildfast form sammen med olje, salt og finhakket hvitløk. Stek i stekeovn ved 180 grader i 40-50 min, til de er blitt gylne. Avkjøl og nyt!

20131102-195347.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s