Batmankake

En enkel måte å lage en batmankake på er å lage en suksessterte. Denne er gul og kan derfor brukes som den gule bakgrunnen til batmanlogoen. Batmanlogoen laget jeg av sjokoladeglasur. Du kan selvfølgelig bruke svart fondant, men den vil bli bløt av eggekremen, så den må legges på samme dagen. En annen fordel med suksessterten er at den er glutenfri, og jeg lager den laktosefri ved å bruke laktosefri kremfløte og melkefritt smør.

Nøttebunn

4 eggehviter

150 g melis

150 g hasselnøtter

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en liten/middels springform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 grader i 20 min. Avkjøles.

Eggekrem

4 eggeplommer

1 dl kremfløte

120 g sukker

1 ts vaniljesukker

150 g smør

Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en panne og varm det opp på middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Sjokoladeglasur

100 g mørk kokesjokolade

1 ss smør

50 g melis

Smelt sjokolade og smør i vannbad og rør inn melis. Avkjøles litt.

Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre eggekremen over. Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og tegn batmanlogoen oppå eggekremen.

20131102-184635.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP, Temafester og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s