Halloween: Skumle kjeks

Halloween nærmer seg, og noe av det enkleste du kan bake er disse superenkle vaniljekjeksene. Deigen er rask å blande sammen og enkel å forme til kjeks, og barna kan være med på hele prosessen.

Ca. 40 stk

100 g romtemperert smør

1,5 dl sukker

1 egg

5 dl mel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Dekor

1/2 pakke melis

Blå/grønn konditorfarge

Litt smeltet mørk sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Ha i egget. Bland inn mel, salt, bakepulver og vaniljesukker. Dekk deigen til og sett den en time i kjøleskapet.

Lag små kuler som du trykker flate, ca 1/2 cm høye. Stekes på 200 grader i 6-8 min.

La kjeksene avkjøle seg helt før du dekker dem med tykk melisglasur. Når glasuren har stivnet maler du irisen med blå eller grønn konditorfarge. Smelt litt mørk sjokolade, eller bruk en sjokoladepenn for å lage pupillen.

20131027-091310.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Halloween: Skumle kjeks

  1. Tilbaketråkk: Minecraftbursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s