Speltboller

Jeg er for mer boller i hverdagen. Nybakte boller til kveldsmat er bare helt vidunderlig, og en fin avveksling fra annen brødmat. Men for at man skal kunne spise boller oftere, bør man bake dem med sunne ingredienser. Disse bollene er bakt på spelt, de smaker fortsatt som hveteboller, samtidig som de er tilsatt en god dose fiber og mineraler. Godt for både kropp og sjel. Jeg brukte laktosefri melk og melkefritt smør, og det fungerer utmerket.

Til ca 16 boller

250 g sammalt spelt

250 g siktet speltmel

75 g sukker

½ ts bakepulver

¼ ts salt

1/2 ts kardemomme

1 pk gjær

100 g smør

3 dl melk

Bland sammen det tørre. Smelt smør og hell over melken. Rør det våte inn i det tørre og elt godt. La deigen heve i ca en time, til dobbel størrelse. Rull ut boller og la dem etterheve i ca 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 10 min eller til de er gylne.

20131013-172239.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s