Grove spelthorn

Når duften av nybakt brødbakst fyller huset er men jammen glad for at man tok seg bryet med å bake. For litt bry er det jo. Det tar lang tid, det blir mye oppvask og om man ikke har en kjøkkenmaskin må man elte for hånd. Jeg har kjøkkenmaskin, så jeg trenger ikke å bekymre meg for eltingen. Men tiden og oppvasken er det vel verdt.

Til 16 horn

750 g sammalt spelt

250 g fint speltmel

1 ss sukker

2 ts salt

1 pk gjær

3 dl melk (laktosefri)

4 dl vann

1/2 dl olje

Egg til pensling

Sesamfrø

Bland sammen det tørre. Lunk melk og vann og rør ut gjæren. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin.
Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord, elt den lett sammen og del den i to. Kjevle hver del til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5 cm. Skjær dem forsiktig med en kniv i 8 like “kakestykker” og rull mot den spisse enden. Legg hornene på bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca 45 min. Pensle dem med egg og strø sesamfrø på toppen.

Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

20131013-172153.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s