Luftige kjøttboller med vårløk og parmesan

Disse deilige og barnevennlige kjøttbollene fikk jammen ben å gå på hjemme hos oss. Jeg brukte glutenfritt brød, men du kan selvfølgelig bruke alle typer brød, så lenge det er uten frø. Jeg bruker også laktosefri lettmelk og melkefritt smør til steking.

Til 4 pers

Innmaten av 2 brødskiver

3 ss melk

400 g karbonadedeig

3 vårløk

1 egg

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

50 g parmesan

Legg innmaten fra brødskivene til bløt i melken. Finhakk vårløkene (den grønne delen) og bland sammen med egg og karbonadedeig med deigkrokene til mixmasteren. Når brødet er gjennomvått har du det i og kjører mixmasteren til brødet er helt oppløst. Riv parmesanen på fint rivjern og ha i kjøttfarsen sammen med salt og pepper. Rør godt. Fukt hendene og en teskje i kaldt vann slik at kjøttfarsen ikke kleber seg. Ta en teskje med kjøttfarse og form den til en liten ball med hendene. Stekes i smør i stekepanne.

20131007-220151.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Luftige kjøttboller med vårløk og parmesan

  1. Tilbaketråkk: Potetgrateng med broccoli og kjøttboller | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s