Glutenfritt havrebrød

Dette brødet ble bare helt fantastisk luftig og saftig, helt klart det beste glutenfrie brødet jeg har bakt.

Til 2 brød

400 g glutenfri havre

6 dl vann

500 g semper mix

1 ts sukker

2 ts salt

1 pk gjær

4 dl melk

1 dl olje

Bland sammen havregryn og vann og la dette stå i 30 min før du blander i det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland melken og oljen inn i melblandingen. Elt deigen godt med kjøkkenmaskin og fordel deigen på to smurte brødformer. Dekk brødene med et klede og la dem heve i 30 min.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 30-40 minutter. Avkjøles på rist.

20131008-184356.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Glutenfritt havrebrød

 1. ketil sier:

  tips til oppskriften.
  knus havregryn i en foodprocessor e.l før de blandes i vannet. Deigen blir mye mer hevevillig
  Hevingen er for kort hvis du ikke har et varmt rom. Gjæren rekker knapt å våkne på 30 minutter La heve opptil en time.
  tilsett 1-2 teskjeer psyllium i melken og visp det hurtig inn. Bland før det stivner

 2. Lene H. sier:

  vi er så glade for at du har delt denne oppskriften, det er det beste brødet synes vi! Varierer med å ha oppi gulrot, ulike frø og forskjellige glutenfrie melsorter. Blir alltid godt, så denne grunnoppskriften er genial. Har brukt den til julebrød, vørterbrød også. Så tusen takk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s