Pastasalat med kylling, bacon og soltørket tomat

En saftig og smakfull pastasalat, perfekt kosemiddag eller lettlaget festmiddag til mange. Du kan enkelt lage den glutenfri, med glutenfri fusilli og glutenfri soyasaus. Jeg har brukt tørre soltørkede tomater, som jeg har lagt i olje i 6-8 timer. Har du ikke tid til dette kan du bruke soltørkede tomater i olje, men du vil da ikke få den samme tyggemotstanden. Vær oppmerksom på at soltørkede tomater inneholder noe fruktose, så ikke spis for mye av dette om du følger low FODMAP-dietten. Server gjerne med en focaccia, jeg laget denne glutenfrie varianten, ellers vil jeg anbefale en deilig focaccia med rosmarin og rødløk.

Til 4 personer

1/2 pk tørr soltørket tomat

1 dl rapsolje

600 g kylling

6 vårløk

2 ss soyasaus

1 ts maldonsalt

1 ts nykvernet pepper

1 pk bacon

200 g fusilli

1 pk ruccola

1 pk søte cherrytomater

Del de soltørkede tomatene i to-tre strimler og bland dem med olje. La det stå i kjøleskap i 6-8 timer.

Kutt kyllingen i strimler og mariner den sammen med de soltørkede tomatene den siste timen. Ha i finhakket vårløk, soyasaus, salt og pepper.

Kok pastaskruene al dente.

Kutt bacon i passe biter, jeg delte hver skive i 4 biter. Stek bacon, kylling og soltørket tomat på middels til høy varme til baconet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. Bland sammen kylling, soltørket tomat, bacon og pasta. Vend inn ruccola og del cherrytomatene i to og strø dem på toppen. Server med godt brød.

20131006-224254.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP, Pasta, Salater og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s