Focaccia i langpanne

Hemmeligheten bak en knallgod focacciaoppskrift er etter min mening honning. Honningen gjør den saftigere og gir den en god konsistens. I tillegg får honnig gjæringen raskere i gang og inneholder stoffer som er bra for kroppen din. Denne har jeg bakt i langpanne uten krimskramserier på toppen, men du kan selvfølgelig toppe den med oliven, løk, urter, soltørket tomat eller andre godsaker.

900 g hvetemel

1,5 ts salt

50 g gjær

6 dl lunkent vann

3 ss honning

5 ss olje

Olje og havsalt

Bland sammen det tørre. Rør inn vann, olje og honning. Deigen skal være klissete. La den heve 1 time.

Ha deigen over i en langpanne og trykk luften ut av den. Stikk fingrene godt ned i deigen så du får en humpete overflate. Hell godt med olje på toppen og dryss over havsalt. La den etterheve 1 time.

Stekes på 200 grader i 20 min eller til den er gyllen.

20130921-113655.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s