Glutenfrie brownie cookies

Brownie cookies er sprø utenpå og seige inni, og de smaker godt av sjokolade. Og siden det skal så lite mel i dem er det ikke noe problem å bruke glutenfritt. Jeg har brukt Semper fin miks, men det går nok fint med også andre glutenfrie meltyper. For å også gjøre dem laktosefrie bruker jeg kokesjokolade uten melk og melkefritt smør.

Til ca. 18 kjeks

300 g mørk kokesjokolade

40 g smør

2 egg

150 g sukker

1 ts vaniljesukker

40 g Semper fin miks

1/2 ts bakepulver

Smelt smør og 200 g sjokolade i vannbad. Når alt er smeltet rører du godt og lar den avkjøle seg. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk inn mel og bakepulver, så den avkjølte sjokoladeblandingen. Hakk 100 g sjokolade og vend inn i deigen. La deigen sette seg, minst 10 min.

Dekk to bakebrett med bakepapir og bruk en stor skje kakedeig til hver kjeks. Fordel deigen på stekebrettene og la dem steke på 175 grader i ca 10 minutter.

20130919-221057.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s