Granola med bare frø

Denne frokostblandingen ble fantastisk god. Den inneholder bare frø, så fiberinnholdet er høyt og du får i deg masse sunt fett. I tillegg er den søt og god og godt likt av både store og små. Den er også helt fri for gluten.

150 g solsikkefrø

150 g gresskarkjerner

150 g sesamfrø

150g linfrø

1 dl eplejuice

3 ss akasiehonning

3 ss muscovadosukker

1 ss olje

Varm opp eplejuice, honning, sukker og olje i en stor kasserolle. Når sukkeret har smeltet tar du kasserollen av varmen og har i frøene. Rør godt. Spre frøblandingen utover en lanpanne og stek på 150 grader i 30 min, eller til den har blitt gyllen. Rør av og til.

20130909-215540.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s