Pannekaketårn

Vi har akkurat lest Gubben og katten-boken Pannekakerøre, hvor Gubben skal bake en bursdagspannekake til Findus. Denne bursdagspannekaken så skikkelig god ut, og vi kjente den igjen fra da vi laget mat fra Gubben og kattens kokebok, anmeldelsen min kan du lese her. Kaken ble kjempegod, det var en artig måte å spise pannekaker på 🙂

300 g siktet speltmel (Gubben og katten bruker hvetemel)

0,5 ts salt

2 ss sukker

4 egg

6 dl (laktosefri) melk

Smør til steking

3 dl (laktosefri) kremfløte

1 ts sukker

Syltetøy

Bær til pynt

Bland sammen det tørre, spe med lettvispede egg og melk. La røren svelle i minst 15 min. Stek hver pannekake i varm stekepanne med ca 1 ts smør. Bruk gjerne en stor stekepanne. La pannekakene avkjøle seg litt.

Visp kremen sammen med sukkeret. Legg en pannekake på et serveringsfat og smør på et tynt lag med syltetøy. Legg oppå neste pannekake og smør denne med krem. Fortsett slik med annenhver med syltetøy og krem, avslutt med krem. Pynt kaken med friske bær.

20130904-125726.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP, Med spelt, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s