Glutenfrie blåbærmuffins

I denne oppskriften har jeg brukt jyttemel. Jeg liker å bruke jyttemel i søt bakst, det hever seg bedre med bakepulver enn flere andre glutenfrie meltyper. Legg gjerne igjen en kommentar om du har andre erfaringer. Siden jeg heller ikke tåler laktose så godt, bruker jeg melkefritt smør og laktosefri lettmelk.

Ca 12 store muffins

100 g smør

100 g sukker

200 g jyttemel

3 ts bakepulver

2 egg

2 dl melk

1 ts vaniljeessens

150 g blåbær

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Bland forsiktig inn blåbærene. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 20 min eller til de er gyllen.

20130904-125830.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s