Delta-muffins

Jeg er tillitsvalgt for fagforeningen min Delta, og denne uken markerer vi Delta-uken med ulike aktiviteter landet rundt. Jeg valgte å gjøre dette med å bake muffins og dele ut til mine kollegaer. I dag har jeg delt ut 160 muffins i kantinen på fylkeshuset, og på torsdag er det Langhaugen sin tur. Muffinsene er Delta-blå, ikke å forveksle med høyre-blå 😉 Det er enkle vaniljemuffins med sitronglasur, og Kenwooden min klarte hele muffinsrøren i ett 🙂

20130903_110633

Ca 160 små muffins

1 kg smør

1 kg sukker

3 kg hvetemel

10 ss bakepulver

20 egg

2 l melk

5 ss vaniljesukker

Topping

2 pk melis

ca 1 dl konsentrert sitronsaft

4 pk Strøssel

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 15 min eller til de er gyllen.

Ha melis i en bolle og bland inn sitronsaft til du får en passe tykk konsistens. Smør litt glasur på hver muffins og dypp dem i strøssel.

20130903-125850.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s