Fylte horn – super matpakkemat

I dag hadde vi endel kjøttsaus igjen fra middagen, og en super måte å bruke opp slike rester på er å bake horn. De dere ikke spiser til kveldsmat kan du fryse ned og bruke til matpakker. Om du tar dem ut fra fryseren om morgenen og legger dem i en matboks, er de akkurat klare til å spises til lunsj.

Til 16 store horn

800 g siktet speltmel

200 g sammalt spelt

1 ts salt

1 ts sukker

50 g gjær

6,5 dl lunkent vann

16 skiver ost

Middagsrester

Egg til pensling

Valmuefrø til å strø på toppen

Bland sammen det tørre og spe med vannet. Elt deigen godt og la den heve i 1 time. Del deigen i to og kjevle hver del til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5 cm og skjær dem forsiktig med en kniv i 8 like «kakestykker». Legg en skje med middagsrester og en skive ost noen cm fra den runde kanten på hver bit og rull mot den spisse enden. Går du tom for middagsrester kan du enten rulle dem sammen uten fyll eller legge i ost og kjøttpålegg.. Legg hornene på bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca.45 min. pensle dem med egg og strø litt valmuefrø på toppen. Stekes på 220 grader i ca. 15 min.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt, Småretter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s