Glutenfri frokostblanding

Dette er helt klart den beste frokostblandingen jeg har laget, den er saftig, søt og smakfull, akkurat som en frokostblanding skal være. Om du ikke har laget din egen frokostblandig før, vil jeg anbefale deg å prøve. Det er veldig lite arbeid, og det går rimelig kjapt.

100 g glutenfri havre

100 g solsikkefrø

50 g sesamfrø

50 g hasselnøtter

50 g linfrø

50 g gresskarkjerner

1 dl eplejuice

2 ss honning

3 ss muscovadosukker

1 ss olje

Grovhakk nøttene og bland sammen med resten frøene. Varm opp eplejuice, honning, sukker og olje til sukkeret har smeltet. Hell over kornblandingen og rør godt. Spre kornblandingen utover en lanpanne og stek på 150 grader i 45 min, eller til den har blitt gyllen. Rør av og til.

20130826-145356.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP, Småretter og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s