Glutenfritt brød med gresskarkjerner

Dette brødet er veldig saftig og velsmakende, det er lett å lage og det blir sååå mye fortere rdig enn brød med gluten. Jeg har brukt mel fra Semper, dette er bakervennlig, det oppfører seg ganske likt på hvetemel. Sempermelet inneholder litt laktose, så om du har nulltoleranse for laktose bør du velge et annet mel.

Til 2 brød

1000 g Semper fiber miks

1 ts salt

4 dl vann

4 dl melk

50 g gjær

1/2 dl olje

200 g gresskarkjerner

Bland sammen mel og salt. Lunk melk og vann og rør i gjæren. Bland inn i melblandingen. Ha i olje og gresskarkjerner og bland godt. Fordel den tykke røren på to brødformer, ca 1,5 l, og la dem heve i 30 min.

Stekes på 200 g i 25 min.

20130826-145429.jpg

 

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s