Glutenfrie vafler

Disse vaflene er bakt på Finax fin mix, det oppfører seg temmelig likt hvetemel og gir ingen bismak av «allergivennlighet».

Ca. 12 stk

300 g finax gluten- og melkefritt mel

40 g sukker

0,5 ts salt

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

50 g (melkefritt) smør

4 egg

6 dl (laktosefri) melk

Smør til steking

Bland sammen det tørre, tilsett smeltet, smeltet og avkjølt smør, melk og lettpiskede egg under omrøring. Bruk gjerne stavmikser eller mixmaster for å få en jevn og fin røre, Det glutenfrie melet har lett for å klumpe seg. La røren svelle i 15 min. Stekes i smurt vaffeljern og serveres med f.eks syltetøy, rømme, sukker eller brunost. 20130826-145553.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Low FODMAP, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s