Bringebær- og jordbærsorbet med mynte

Vi leker oss med ismaskinen 🙂 Denne sorbeten har søtheten til jordbærene, friskheten til bringebærene og den deilige kraftige myntesmaken. Og hva er vel bedre enn hjemmelaget is i hjemmelaget iskjeks?

200 g bringebær

200 g jordbær

1/2 potte mynte

1 dl sukker

2 dl vann

Kok opp vann og sukker til alt sukkeret har løst seg opp. Mos bærene og mynten med en stavmikser og miks inn sukkerlaken. Ha sorbeten i en form og la den kjøle seg ned i kjøleskapet. Sett formen i fryseren og la den fryse i minst 3 timer. Rør i den ca. hver halve time. Om du har ismaskin heller du den avkjølte sorbeten i ismaskinen og lar den kjøre til sorbeten er klar, med vår tok det ca. en time.

20130805-095915.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s