Fiskeretter for hele familien av Margit Vea

Fiskeretter

For litt siden fikk jeg kokeboken Fiskeretter for hele familien av Margit Vea i posten. Det er en spennende kokebok med oppskrifter på både småretter og middagsretter, under mottoet Vi spiser ikke fisk først og fremst fordi det er sunt, men fordi det smaker godt.

Den første oppskriften som fanget oppmerksomheten min var hjemmelaget fiskepudding. Jeg har aldri laget eller smakt hjemmelaget fiskepudding før, og dette var en kjempegod oppskrift. Fiskepuddingen smakte fortreffelig og konsistensen var fin og luftig.

Jeg er over gjennomsnittet glad i makrell, og vi setter mye garn så det hender vi fanger en stim eller to. Så jeg ble veldig glad da jeg så at Margit Vea hadde flere makrelloppskrifter i kokeboken sin. Den første jeg prøvde meg på var stekt makrell med jordbær- og melonsalat. Dette ble en fantastisk sommerlunsj, den salte og fete makellen passet ypperlig sammen med den friske og søte salaten.

Mormors makrellkaker var også en oppskrift jeg måtte teste ut. De ble milde og saftige og var en veldig fin alternativ måte å tilberede makrell på.

Der er også mange andre oppskrifter jeg kunne tenke meg å prøve, som marinerte reker i agurk og avokado, lilla gravlaks og rå torsk med norske bær. Boken har mange fristende bilder, så det er lett å la seg rive med. Den inneholder også mange artige små ordtak, som Spis en ansjos, så får du en kos. Boken er lettlest og fint lagt opp, det er lett å finne det man leter etter. Og du kan virkelig finne fiskeretter for hele familien her, i tillegg til mange gode tips og triks.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kokebokanmeldelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s