Stekt makrell med jordbær- og melonsalat

Vi får til tider veldig mye makrell, så nytt tilbehør blir alltid godt mottatt. Denne oppskriften fant jeg i kokeboken Fiskeretter for hele familien av Margit Vea. Den friske jordbær- og melonsalaten passet ypperlig sammen med den fete makrellen, skikkelig sommermat! Vannmelon inneholder både oligosakkarider, fruktose og polyoler, så jeg overlot melonbitene til medlemmer av familien som ikke følger low FODMAP-dietten.

Til lunsj til 4 personer

12 ryggfileter av makrell

Nykvernet salt og pepper

Rikelig med smør til steking

150 g jordbær

150 g vannmelon

150 g agurk

150 g purre (den grønne delen)

1 liten pose ruccola

1 ss god olivenolje

1 ts bringebæreddik

Nykvernet salt og pepper

Stek makrellfiletene med skinnet ned i rikelig med smør i varm stekepanne. Kvern over godt med salt og pepper. Når filetene er nesten gjennomstekt snur du dem og steker dem et minutt eller to på andre siden.

Kutt opp jordbær, vannmelon, purre og agurk i biter. Bland sammen med ruccola. Ha over olje og eddik og kvern litt salt og pepper på toppen. Vend forsiktig og server!

20130710-183019.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Stekt makrell med jordbær- og melonsalat

  1. Tilbaketråkk: Fiskeretter for hele familien av Margit Vea | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s