Margit Veas Fiskepudding

For en tid siden fikk jeg kokeboken Fiskeretter for hele familien av Margit Vea i posten. En av oppskriftene som fanget min oppmerksomhet var Hjemmelaget Fiskepudding. Jeg hadde aldri smakt hjemmelaget fiskepudding, og det måtte jo være bedre enn den industriproduserte? Og det var det virkelig, den smakte godt av fisk og konsistensen var luftig og fin. Skal definitivt bli en gjenganger hos oss!

Til 1 stor fiskepudding

1 kg filet av hyse (jeg brukte en blanding av lyr og torsk)

20 g salt

35 g potetmel

1/2 ts revet muskat

1/2 ts kvernet hvit pepper

8 dl iskald (laktosefri) melk

Kvern fisken eller mal den i matprosessor til den er finmost. Tilsett krydder og potetmel og arbeid dette godt inn i fiskedeigen. Spe forsiktig med iskald melk. Hold temperaturen på farsen så lav som mulig for å unngå at resultatet blir kornete.

Smør en form på 1,5-2 liter og ha i fiskefarsen. Gi den et kraftig dunk mot benkeplaten for å bli kvitt eventuelle luftblærer.

Formen skal stå og trekke i vannbad i ovnen på 150 grader. Temperaturen i vannbadet bør ikke være over 80 grader, ellers kan puddingen bli kornete. Hvis du vil unngå brun overflate, må du passe på at overvarmen ikke er for sterk. Legg evt litt aluminiumsfolie på toppen.

Margit Vea sier at steketiden er 45-60 min, men jeg vil anbefale litt mer, min stekte i 100 min og ble helt perfekt. Trykk forsiktig med baksiden av en skje for å se om puddingen er ferdig stekt.

20130710-183153.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Margit Veas Fiskepudding

  1. Tilbaketråkk: Fiskeretter for hele familien av Margit Vea | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s