Fiskekaker

I dag fikk vi store mengder fisk i garnet, da er det jo kjekt å kunne lage seg noen ferdigmiddager til å ha i fryseren. Passer perfekt til dager der man ikke har all verdens tid til matlaging, men allikevel kunne tenkt seg en sunn middag. Fiskekaker kan serveres med poteter og brun saus, med pasta og pesto, med majones på brødskiven eller med rå grønnsaker og dip. 

Til ca 60 fiskekaker

2 kg fiskefilet

4 ss potetmel

2 ss salt

2 ss grovmalt pepper

1 ts muskat

5 vårløk (den grønne delen)

1 bunt finhakket gressløk

5 dl (laktosefri) melk

Mal fisken i kvern eller foodprosessor. Rør inn resten, spe med melken til slutt. Formes til fiskekaker med hendene. Skyll hendene ofte under kaldt vann, så unngår du at fiskekakedeigen fester seg til hendene. Stekes i smør i varm stekepanne.

20130709-171436.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Fiskekaker

  1. Lisa Mari sier:

    Reblogged this on Myblog's Blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s