Interaktiv Angry Birds Kake

Denne kaken er laget som et angry birds-spill, der man skal skyte ned griser med fugler fra en sprettert. Veldig artig og mye mindre søl enn man skulle tro. Den er lett å lage og lett å sette sammen. Jeg har brukt texaskake som langpannekake, denne er veldig saftig og lett å bygge med. Og den holder seg godt, slik at du fint kan lage kaken dagen før.

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Legg bakepapir i en langpanner hell røren i.

Stek kaken på 180 grader i ca. 60 minutter.

Sjokoladeglasur

300 g mørk kokesjokolade

100 g smør

300 g melis

3-4 ss sterk kaffe

Smelt sjokolade og smør i vannbad og rør inn melis og kaffe.

Sett sammen kaken

Grønn kakestrøssel

5 pk kvikklunsj

Angry Birds-spill e.l.

Del kaken i to på langs og legg den ene delen på et serveringsfat. Smør denne med glasur og strø over grønn kakestrøssen. Den andre delen av kaken deler du i mindre biter og plasserer i lag oppover, så høyt du ønsker. Bruk en skarp kniv til å skjære sidene skrå og dekk hvert lag med sjokoladeglasur.

20130703-115849.jpg

Del hver kvikklunsj i to og fest to og to med glasur på kaken. Ha glasur på toppen av disse og legg en kvikklunsjbit på toppen av hvert par. Sett en gris på toppen av hvert kvikklunsjstativ.

20130703-115914.jpg

Når kaken skal serveres lar du bursdagsbarnet og gjestene få prøve spretterten med fuglene for å skyte ned grisene. Morsomt og mye mindre søl enn man skulle tro 🙂

20130703-115901.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester. Bokmerk permalenken.

1 svar til Interaktiv Angry Birds Kake

  1. Tilbaketråkk: Angry Birds Bursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s