Bad Piggies Muffins

Til Angry Birds bursdagen serverte jeg disse artige muffinsene. De er enkle å lage og veldig dekorative. Jeg brukte sitronmuffins, siden pynten er veldig søt, men du kan selvfølgelig bruke dine favorittmuffins:-)

Til 16 sitronmuffins

100 g smør

150 g sukker

3 egg

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

200 g mel

2 sitroner

Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett det tørre og bland forsiktig. Riv skallet på sitronene og press ut saften og bland forsiktig inn i røren.

Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 20 min eller til de er gyllen.

Pynt

Melis

Grønn konditorfarge

8 store marshmallows

16 minimarshmallows

Sjokoladepenn

Klipp alle marshmallowsene i to. Bland sammen melis og grønn konditorfarge. Tilsett litt vann, juice eller sitronsaft for å få den konsistensen du ønsker. Smør en muffins og en halv stor marshmallow med melisglasur. Plasser marshmallowsen på toppen av muffinsen som nesen på grisen. Plasser to små halve marsmallows over nesen som øyne. Gjør det samme med resten av muffinsene. Når glasuren har stivnet, bruker du sjokoladepennen til å tegne pupiller og nesebor.

20130703-115346.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bad Piggies Muffins

  1. bollefrua sier:

    Fine!:)

  2. Tilbaketråkk: Angry Birds Bursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s