Legokake

Min eldste sønn fylte fem år, og vi feiret med en storslagen legofest med barna fra barnehagen. En legofigurkake er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro, du lager den enkelt med sjokoladekake i langpanne. Jeg brukte to tynne langpannekaker, for å kunne fylle sjokoladefyll i midten, men du kan selvfølgelig bare bruk en. Jeg har brukt texaskake som langpannekake, denne er veldig saftig og lett å bygge med. Og den holder seg godt, slik at du fint kan lage kaken dagen før 🙂

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Legg bakepapir i to langpanner og fordel røren likt. Stek kakene etter tur på 180 grader i 45-50 minutter.

Sjokoladefyll

100 g smør

6 ss sterk kaffe

400 g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen.

Sett sammen kaken

3 farger sukkerpasta eller marshmallowfondant

Sjokoladepenn

Del hver langpanne som dette:

Uten navn

Plasser en overkropp og en underkropp på et stort serveringsfat. Hold armene adskilt på et annet fat, det er lettere å pakke dem i fondant som løse deler. Smør på 1/3 av sjokoladefyllet og legg den andre over- og underkroppen oppå. Skjær ut sidene av hodet og bruk (litt av) delene til å lage føtter:

lego2

Skjær en rett linje for å separere bena, og dytt den forsiktig litt fra hverandre.Smør hele kaken med sjokoladekrem.

lego3

Kjevle ut sukkerpasta eller fondant til de ulike delene, så tynn som mulig. Om du kjevler oppå bakepapir blir den lettere å flytte på. Jeg brukte gul til hode og hender, lysblå til overkroppen og mørkblå til bena. Begynn med bena. Skjær en ben linje til midjen og legg fondanten forsiktig oppå, fra midjen og nedover. Skjær en linje mellom bena og press fondanten forsiktig inntil. Kjevle ut to separate biter til innsiden av bena. Fortsett med overkroppen, skjær en ben linje til midjen og legg fondanten forsiktig oppå, fra midjen og oppover. Press fondanten forsiktig inntil. Skjær vekk overflødig fondant og skjær en ben linje til halsen. Kjevle ut fondanten til hodet, skjær en ben linje til halsen og legg fondanten forsiktig oppå, fra halsen og oppover. Samle den oveflødige fondanten til en lego-topp på toppen av hodet. Armene dekker du pa samme måte, en farge fra håndleddet og opp og gule håndledd.

Tegn på øyne og munn med en sjokoladepenn og pynt overkroppen slik at den ligner på favorittlegofiguren 🙂

20130622-174752.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Legokake

  1. Tilbaketråkk: Legobursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s