Legobursdag

Min eldste sønn fylte fem år for litt siden, og vi inviterte barnehagen på legofest! Jeg jobber på en skole, så vi hadde lånt gymsalen der for anledningen. Når man skal pynte en gymsal trenger man endel pynt, og vi liker å lage pynten selv. 20130702-123520.jpg Jeg har tidligere jobbet som ballongdekoratør, så naturlig nok ble det endel ballonger. Vi laget endel bannere, som den du ser på bildet. Vi klippet ut sirkler i papp i forskjellig farge. Jeg printet ut enkle bokstaver som vi klippet ut i litt mindre sirkler og limte på. I mellomrommene limte vi store legoklistremerker på pappsirklene. Til slutt tapet vi pappsirklene til hyssing. Veldig dekorativt og lettlaget!

20130702-123534.jpg

Vi bestilte legokopper og servietter fra Pirater og prinsesser, godteposer laget vi selv ved å lage kremmerhus av papp og klistre på legoklistremerker. Som konfetti brukte jeg legomarshmallows som jeg kjøpte i Roma tidligere i vår.

20130702-123558.jpg

Det blir ikke fest uten søtsaker! Jeg bakte legomuffins og en legofigurkake. Legofigurkake er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro, du lager den enkelt med sjokoladekake i langpanne. Oppskrivt og detaljert framgangsmåte finner du her.

20130702-123448.jpg

Til legomuffinsene brukte jeg en standard vaniljemuffinsoppskrift, siden barna var helt ned til 2 år, er barna litt større kan man jo lage noen litt mer spenstige muffins 🙂 Jeg lagde gele i legoisbitformer som jeg kjøpte hos Teknikkmagasinet og festet disse med litt melisglasur på toppen av muffinsene.

20130702-123503.jpg

Legofesten ble en stor suksess og den glade bursdagsgutten var kjempefornøyd!  Og jammen fikk han seg ikke masse ny lego også 😉

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Temafester og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s