Rocky Road Brownies

I dag fyller yngstemann 2 år, så vi trengte en liten kake. Det måtte selvfølgelig være sjokolade, og å dekke den med godsaker var heller ikke å forakte. Vi endte opp med denne saftige browniesen, bakt i springform og dekket med marshmallows, fudge, cashewnøtter og sjokoladebiter. Veldig klissete og veldig godt!

Brownies i springform

120 g smør

200 g mørk kokesjokolade

2 egg

200 g sukker

En liten klype salt

0,5 ts bakepulver

100 g mel

Smelt smør og sjokolade i vannbad. La det avkjøle seg litt før du rører inn ett og ett egg. Rør inn sukker og salt og sikt inn bakepulver og mel. Bland forsiktig. Kle bunnen av en mellomstor springform med bakepapir og fest på ringen. Hell i browniesrøren.

Stekes på 175 grader i ca. 30 min.

Rocky road topping

3 never minimarshmallows

100 g mørk kokesjokolade

6 biter fudge

1 neve cashewnøtter

Ta ut kaken og strø over marshmallows, grovhakket sjokolade, grovhakket fudge og cashewnøtter. Sett kaken tilbake i ovnen og la den steke i ca. 5 min til. La den avkjøle seg før servering.

20130625-192542.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Rocky Road Brownies

  1. randi sier:

    Såg kjempegod ut…. Og 1000 suss til verdens skjønnaste 2-åring ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s