Sitronpai

I dag har vi hatt sommeravslutning på jobb, og jeg hadde med meg denne deilige sitronpaien. Den er akkurat passe søt og frisk, og smaker av sitroner og sommer.

Paideig
250gram hvetemel
50 gram melis
100 gram smør
1 egg
1 ss vann

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har en jevn deigklump. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet minst en time, gjerne over natten.

Kjevle deigen så tynn som mulig på melet bord. Smør en stor paiform (28-30 cm) og strø den med litt mel. Fest litt aluminiumsfolie langs kanten på paiformen slik at deigen ikke sklir ned. Løft deigen oppi paiformen og press den ut i kantene. Prikk bunnen med en gaffel.

Stekes på 200 grader i ca 12 min, til den har fått en hvit hinne. Ta den ut av ovnen og skru ned varmen til 175 grader.

Sitronfyll
4 store sitroner
8 egg
240 gram sukker
2,5 dl fløte

Riv skallet av sitronene. Del sitronene i to og press ut saften. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp inn fløten. Tilsett sitronskall og sitronsaft og rør godt sammen.

Hell sitronfyllet oppi paien og sett den tilbake i ovnen. Stekes videre i 30 min, til fyllet begynner å bli gyllent.

20130620-212822.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s