Banoffee pie

For noen måneder siden så jeg en oppskrift på banoffee pie med et lag sjokoladeganache hos Tusen Ting. Jeg er godt over gjennomsnittet glad i sjokolade, så jeg har lenge håpet på en anledning til å lage en slik kake. Jeg har brukt min egen oppskrift på selve paien, med kjeksbunn, banan, toffee, krem og raspet sjokolade på toppen, men har tatt inn et ekstra lag med sjokoladeganache mellom toffee og krem.

Kjeksbunn

250 g kjeks, gjerne digestive

100 g smør

Knus kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Press kjeksbunnen ut i en stor paiform, gjerne litt oppover sidene.

20130620-212451.jpg

Banoffee

3 modne bananer

175 g smør

200 g sukker

1 boks Vikingmelk

Del bananene i skiver og fordel utover kjeksbunnen

Varm opp smør og sukker. Når sukkeret er smeltet har du i vikingmelken og la det koke opp under omrøring. La den koke i ca 60 min eller til den tykner. Hell karamellen over bananene.

20130620-212459.jpg

Sjokoladeganache

200 g mørk kokesjokolade

2 dl kremfløte

Varm fløten opp til kokepunktet. Hakk sjokoladen i småbiter. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Hell sjokoladeganachen over karamellfyllet og la den kjøle seg helt ned.

20130620-212509.jpg

Topping

1,33 dl kremfløte

0,5 ts melis

50 g mørk kokesjokolade

Visp fløte og melis til du har en luftig krem. Fordel kremen oppå sjokoladeganachen, smurt utover eller i fine topper. Riv eller grovhakk sjokolade og strø den på toppen.

20130621-142829.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s