Enkel sjokoladekake

Hipp hurra for Sam som fyller fem år i dag!

Siden vi skal ha store bursdagsselskap både på lørdag og søndag, passet det seg med en liten og enkel kake i dag. Det måtte selvfølgelig være en sjokoladekake, og den måtte selvfølgelig dekkes med godteri. Kaken er enkel og rask å lage, og glasuren er tykk og fyldig og fantastisk!

Sjokoladekake

2 egg

150 g sukker

100 g smør

1 ss kakaopulver

1 ts bakepulver

100 g hvetemel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør kakaopulveret inn i smøret og la det avkjøles litt før du blander det inn i eggedosisen. Bland inn mel og bakepulver. Smør en liten springform eller silikonform og hell røren oppi.

Stekes på 175 grader i ca. 15 min.

Glasur

50 g smør

4 ss sterk kaffe

200 g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen. Når kaken er avkjølt fordeler du glasuren oppå og rundt kaken. Pynt med f.eks nonstop, minimarchmallows eller seigmenn.

20130617-221715.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s