Tunfisksalat med mynte

Jeg var nylig i Roma og ble servert en deilig og frisk tunfisksalat med mynte. Jeg har gjort mitt beste for å gjennskape denne, og resultatet ble formidabelt. Den ble lett og sommerlig, søt og salt og akkurat passe frisk og fruktig.

2 bokser tunfisk i olje

1/2 potte mynte

2 halvstore smaksrike tomater

2 vårløk (den grønne delen)

2 ts creme fraiche ( eller laktosefri lettrømme)

1/2 ts maldonsalt

La tunfisken renne av seg og bland den sammen med finhakket vårløk, maldonsalt og creme fraiche/rømme. Finhakk mynte og tomater og vend dette inn. La den gjerne stå litt i kjøleskap til myntesmaken har «satt» seg.

20130609-104044.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Salater, Tunfisk og makrell og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s