Glutenfritt knekkebrød med bare frø

Disse deilige knekkebrødene er bakt helt uten korn, noe som ikke bare gjør dem glutenfrie med også svært smakfulle og saftige.

Til 2 brett, 32 knekkebrød

1 dl god olje

4 dl vann

3 dl linfrø

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl gresskarkjerner

Ha olje, vann og linfrø i en blender og kjør til du har en grøtete masse. Har du en stor blender, kan du ha i resten av frøene også. Jo lenger du kjører frøene i blenderen, jo bedre vil knekkebrødene holde sammen. Ellers blander du det sammen i en større bolle. La det svelle en stund.

Ha bakepapir på to stekebrett og fordel røren på disse. Bruk en stekespade eller en slikkepott til å dra røren utover brettene. Prøv å få dem så tynne og jevne som mulig. Kvern litt havsalt på toppen.

Stekes på varmluft 175 grader i ca.1 time. Stek begge brettene på en gang, ett øverst og ett nederst. Etter ca. 30 min kan du skjære dem opp med et pizzahjul og bytte plass på dem. Knekkebrødene er ferdige når de er sprø på toppen.

20130529-220201.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Glutenfritt knekkebrød med bare frø

  1. sara sier:

    Disse ble veldig gode 😀 takk fot oppskriften. Porsjon nr. 2 på en uke, står i ovnen nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s