Rød pesto

Pesto kan brukes til så mangt, som marinader, pasta, pizza og salater. Denne pestoen er laget på soltørkede tomater, den er friskere og skarpere enn den tradisjonelle basilikumspestoen, men minst like god 🙂

Vær oppmerksom på av soltørkede tomater har «gult lys» i low FODMAP-dietten.

Til 1 glass

30 g pinjekjerner

100 g soltørkede tomater i olje

30 g revet fersk parmesan

3 vårløk (den grønne delen)

1-2 dl olivenolje

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne. Kjør pinjekjernene i en blender sammen med vårløk, parmesan og soltørkede tomater. Olivenoljen tilsettes litt etter litt til ønsket konsistens.

20130425-212505.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Tilbehør og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s