Bananmuffins med sjokolade og valnøtter

Det er 1. mai og det snør ute. Og blåser. Og jeg glemte alt av dresser og regntøy i barnehagen i går, så nå er vi værfast i vår egen stue. Det var nok på sin plass med et bakeprosjekt, og eldstemann ville lage muffins. Siden jeg ikke ville bake noe altfor usunt på en onsdag, endte vi opp med disse bananmuffinsene. De er søtet av bananer og muscavadosukker, som er bedre for kroppen enn raffinert sukker, i tillegg til at det smaker mye bedre 🙂 Mørk sjokolade og valnøtter inneholder  viktige antioksidanter, mineraler og fettstoffer som kroppen trenger. I tillegg har jeg brukt 1/3 sammalt hvete, som både gir en fin konsistens og litt ekstra fiber. Du kan selvfølgelig bytte ut sammalt mel med hvetemel eller halvparten av hvetemelet med sammalt om du ønsker det.

Til 16 små muffins

100 g sammalt hvete, finmalt

200 g hvetemel

50 g muscavadosukker

1 ss bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 bananer

2 egg

6 ss rapsolje

1,25 dl melk

100 g mørk kokesjokolade

100 g valnøtter

Bland sammen det tørre. Mos bananene med en gaffel og bland sammen med egg, olje og melk. Bland forsiktig det våte inn i det tørre. Hakk kokesjokolade og valnøtter og vend halvparten inn i røren. Fyll muffinsformer ca 2/3 full og strø resten av nøttene og sjokoladen på toppen.

Stekes på 200 grader i ca 20 min eller til de er gylne. La muffinsene avkjøle seg litt før de serverses.

20130501-203432.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s