Enkel eggesalat

Med to små barn er det vanskelig å vurdere hvor mange hardkokte egg som går med til frokosten. Noen dager elsker de det, og andre dager vil de ikke smake en eneste bit. I går hadde vi 3 egg til overs. Og siden gressløken har begynt å spire i hagen, tenkte jeg det kunne smake med en deilig eggesalat. Denne eggesalaten består av ting man vanligvis har i kjøleskapet, gressløken kan fint erstattes med vårløk, purre, persille eller karse, eller droppes fullstendig.

Til 1 skål

3 hardkokte egg

2 ts (laktosefri) lettrømme

2 ts hvit majones

1 ts dijonsennep

Noen dråper lime (eller sitronsaft)

1 neve gressløk

Nykvernet salt og pepper

Grovhakk eggene og finhakk gressløken. Bland sammen rømme, majones, sennep, lime og gressløk. Vend inn eggene. Smak til med salt og pepper.

20130428-202846.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Salater og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s