Halvgrovt speltbrød med gresskarkjerner

Saftig og velsmakende, akkurat slik et hjemmebakt brød skal være. Gresskarkjernene tilfører mye smak og gir brødet en fin konsistens. Jeg bruker laktosefri melk og melkefritt smør, og det fungerer utmerket 🙂

Til 2 brød

500 g sammalt spelt

500 g siktet speltmel

200 g gresskarkjerner

2 ts sukker

2 ts salt

1 pk gjær

7 dl melk

100 g smør

Bland sammen det tørre. Ha i mesteparten av gresskarkjernene, spar noen til toppen av brødet. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Mot slutten tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.

Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Form to brød og ha dem i smurte brødformer eller rett på bakepapir. Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 30 min. Pensle dem med litt lettvispet egg eller vann og strø resten av gresskarkjernene på toppen.

Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

20130428-200617.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s