Lammekoteletter og ovnstekte poteter med feta og tomat

Å, som vi gleder oss til sommeren! Denne greskinspirerte retten oser av sommer og var akkurat det vi trengte i dag. Lammekotelettene er marinert med pepper og rosmarin, og potetene er stekt i ovn sammen med fetaost, cherrytomater, vårløk og rosmarin.

Til 4 personer

8 lammekoteletter

4 kvister rosmarin

1 ss lettknust pepper

4 blader vårløk (den grønne delen)

2 ss olje

Smør til steking

Bland sammen rosmarin, pepper, finhakket vårløk og olje til marinaden. Fordel marinaden på kotelettene og la stå så lenge som mulig.

Ovnsstekte poteter med feta og tomat

8 mellomstore poteter

1 pakke ekte feta

1 pakke søte cherrytomater

4 blader vårløk (den grønne delen)

4 kvister rosmarin

1 ss olje

Nykvernet salt og pepper

Sett ovnen på 275 grader. Kutt potetene i båter og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og nykvernet salt og pepper. Rør godt. Når ovnen har nådd 275 grader, setter du varmen ned til 225 grader og setter potetene i. La dem steke i 15 min. Del cherrytomatene i to, riv opp rosmarin og finhakk vårløk. Ha dette sammen med fetaost oppi med potetene. Bland forsiktig sammen og la det steke i 10 min.

Stek lammekotelettene på middels til høy varme i stekepanne, eller selvfølgelig på grillen. De trenger bare 3-4 minutter på hver side, så pass godt på.

20130413-185747.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Kjøtt, Lam, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Lammekoteletter og ovnstekte poteter med feta og tomat

  1. Ane Jorun Berg sier:

    Hei. Er ikke av de flinkeste til å lage mat. Og verre blir det når jeg ikke skal ha poteter,ris og pasta pga sykdom .Jeg kan heller ikke spise hvetemel eller sukker.Nå synes jeg alt er tungt og vanskelig. Vet du om noen middagsretter jeg kan spise. Jeg har inntrykk av at enten er de uten sukker,hvetemel,eller pasta og ris. Men ikke uten alt dette.
    Hilsen Anne

    • Enkelt og greit sier:

      Det er jammen ikke lett å holde seg unna både ris, pasta, poteter og hvetemel. Kan du spise glutenfri pasta? Den er først og fremst laget på mais. Ellers kan du gjerne erstatte ris med byggryn eller linser. Brød kan jo bakes uten hvetemel, men det blir jo litt kompakt. I større matbutikker finner du frossent glutenfritt brød, dette er helt uten hvete. Du kan også prøve http://www.matshop.no, der finner du endel halvfabrikata og andre varer for allergikere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s