Halvgrove speltpannekaker

«Kake!» sier min yngste på snart 2 år og gir meg bakebollen som han har funnet i skapet. «Egg!» sier han og prøver å åpne kjøleskapet. Jeg har spurt ham om vi skal spise, og svaret er klart, i hvert fall for meg, han vil lage pannekaker. Han synes det er kjempestas å få trykke på vekten og røre i røren, og ikke minst å knuse eggene. Så vi lager endel pannekaker. Og da er det en fordel at de er litt grove. I disse har jeg halvblandet fint og grovt mel, vil du ha en oppskrift med enda mer fiber, kan du prøve denne. Jeg bruker laktosefri lettmelk og melkefritt smør til steking, og det fungerer ypperlig.

Til ca 15 stk

100 g siktet speltmel

100 g sammalt spelt

0,5 ts salt

1 ss sukker

4 egg

4 dl melk

Smør til steking

Bland sammen det tørre, spe med lettvispede egg og melk. La røren svelle i minst 15 min. Stek hver pannekake i varm stekepanne med ca 1 ts smør. Det sammalte melet synker til bunnen av bakebollen, så rør om før du øser opp pannekakene.

20130406-150021.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Med spelt, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s