Haralds Cheesy Chickenburger

Skal du lage en skikkelig kyllingburger, må du bruke skikkelig kyllingkjøtt. Med andre ord styre unna kyllingkjøttdeig. I går laget min mann disse saftige og smakfulle burgerne. Jeg fikk min servert med ovnsstekte poteter og salat. Nydelig!

Til 4 burgere

500 g kyllingfilet

4 blader vårløk (den grønne delen)

2 ts (glutenfri) soyasauce

1 ts salt

1/2 ts pepper

80 g sveitserost

Kverne kyllingfiletene i en kjøttkvern eller med stavmikser. Finhakk vårløk og bland inn i kyllingfarsen. Bland inn krydderet og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 4. Form hver del til en burger ved å stryke den med hendene. Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Når burgerne er stekt på den ene siden snur du dem og topper dem med revet sveitserost.

Server burgeren i (glutenfrie) burgerbrød med litt sennep, salat, tomat, sylteagurk og hvit majones.

20130409-152215.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s