Laksegrateng med soltørkede tomater

Denne ble virkelig helt fantastisk god, de soltørkede tomatene gjorde underverker. De tilførte litt sødme og friskhet, noe som gjorde både laksen og sausen godt. Laks blir veldig saftig og god av å bli tilberedt på denne måten, og lager du sausen og koker pasta og brokkoli på forhånd tar det heller ikke så lang tid å lage.

Soltørkede tomater inneholder moderate mengder fruktose og har «gult lys» i low FODMAP-dietten.

Til 4 personer

500 g laksefilet, uten skinn og bein

1 stk brokkoli

200 g (glutenfri) pasta

10 stk soltørket tomat i olje

3 ss smør

3 ss finax glutenfritt mel

5 dl (laktosefri) melk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts sellerisalt

2 egg

100 gr ost

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Ha i krydder og kok opp under omrøring. La den koke noen minutter og la den avkjøle seg før du rører inn eggene.

Kok pastaen al dente i lettsaltet vann. Del brokkoli i buketter, og kok dem med de siste minuttene.

Del fisken og de soltørkede tomatene i biter og bland sammen i en ildfast form. Strø over littegrann salt. Legg i pasta og broccoli. Hell over den hvite sausen, og dryss ost på toppen.

Stekes på 200 grader i ca 20 min. og serveres med en frisk salat og gjerne noe godt brød, f.eks gluten- og laktosefri focaccia.

20130402-175430.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Laksegrateng med soltørkede tomater

 1. Elin sier:

  Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig.

  Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

  Varme hilsen,

  Elin
  Alleoppskrifter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s