Ole Brumms Kokebok

Ole Brumms Kokebok

Min yngste har for tiden helt dilla på Ole Brumm, eller Bum, som han sier. Så da vi kom over denne boken var det ingen tvil; den måtte testes ut.

Vi fant mange oppskrifter vi måtte prøve, vi startet med Ole Brumms pannekaker. De inneholder sitronskall, noe som tilførte friskhet og saftighet og gjorde at de smakte eksepsjonelt godt med honning. Neste oppskrift som måtte testes ut var Kengubarnets ostepyramide, smørbrød på spyd. Disse var gøy å lage og gøy å spise både for liten og stor. Vi prøvde oss også på Spretts maissalat, den var veldig frisk og god og passet godt til grillmat og også denne var enkel og gøy å lage.

Boken var veldig kjekk, den har et vidt spekter av oppskrifter, her finnes oppskrifter på bl.a. kaker, hovedretter, småretter, drikker og desserter. Vi har funnet mange oppskrifter vi gleder oss til å prøve ut, som Tigergutts kylling i slåbrok, Tussis piskede fløtebær og Nøffs bananmelk.

Oppskriftene i denne boken er slik at selv de yngste barna kan delta, den har fine bilder og oppskriftene er enkle å følge og med gode illustrasjoner. Den var en klar vinner hjemme hos oss og jeg kan virkelig anbefale den til andre med småbarn.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kokebokanmeldelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s