Kengubarnets ostepyramide

Vi har lånt Ole Brumms Kokebok på biblioteket, og denne oppskriften appelerte umiddelbart til 4-åringen min. I boken brukte de sannsynligvis et smalere glass enn det vi hadde, så vi ha økt mengden litt. I tillegg brukte de reddiker og ikke fårepølse. Man tager hva man haver; vi hadde ikke reddiker, men en fårepølse i rett størrelse. Resultatet ble kjempebra, dette var kjempegøy å lage og å spise. Og skiveskorpene med hull i midten gikk også ned på høykant. Minstemann på 1,5 år delte opp sitt spyd og koste seg med delene mens eldstemann på 4 år tok utfordringen og spiste rett fra spydet.

Til 3 stk

9 (glutenfrie) brødskiver

(Melkefritt) smør

6 osteskiver

6 tomatskiver

6 agurkskiver

6 fårepølseskiver

Smør smør på brødet. Stikk ut sirkler av brødet med et glass som har omtrent samme størrelse som en agurkskive. Stikk også ut runde sirkler av osten.

Begynn med å legge ost på brødet, deretter agurk, fårepølse og tomat. Gjenta og legg den tredje brødskiven på toppen. Hold pyramiden sammen med en trepinne som stikkes inn ovenfra.

20130324-221318.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Småretter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Kengubarnets ostepyramide

  1. Tilbaketråkk: Ole Brumms Kokebok | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s