Ole Brumms pannekaker med honning

Vi har lånt Ole Brumms Kokebok på biblioteket, og det var jo naturlig å begynne med denne oppskriften 🙂

Vi spiser ofte pannekaker, dog i grovere versjoner. Men det var jammen deilig med med helt fine pannekaker, og sitronskallet gjorde dem eksepsjonelt friske og gode. Ole Brumm serverer pannekakene sine med honning, og den friske smaken av sitronskallet gjorde dette til et utmerket valg. Jeg laget et friskt og deilig syltetøy av resten av sitronen sammen med litt honning, dette smakte også svært godt sammen med disse pannekakene.

Til 10 pannekaker

200 g hvetemel

1 ts sukker

1/4 ts salt

1 sitron

3 egg

4-5 dl melk

Smør til steking

Flytende honning

Ha mel, sukker og salt i en bolle. Riv sitronskallet på rivjernets fine side og tilsett. Pisk eggene i en annen bolle. Ha melet i eggene sammen med melken og rør til alle klumper er borte.

Varm 1 ss smør i en stekepanne. Når smøret er lysebrunt, har du litt av røren i pannen. Drei på pannen slik at røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Når pannekaken er lysebrun i kantene, snur du den med en stekespade. Hold pannekakene varme i stekeovnen. Ole Brumm spiser dem med honning, men du kan også bruke syltetøy eller drysse på sukker.

20130329-193036.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Vafler og pannekaker og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Ole Brumms pannekaker med honning

  1. Tilbaketråkk: Sitronsyltetøy med honning | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Ole Brumms Kokebok | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s