Appelsinsyltetøy

Vi er ikke så veldig glad i skall i syltetøyet vårt, og vi foretrekker søtt syltetøy fremfor bittert. Så til appelsinsyltetøyet vårt bruker vi bare fruktkjøttet og vi smaksetter det med vanilje. Både friskt og søtt og veldig godt!

Til 1 glass

4 appelsiner

4 ss vann

4 ss sukker

8 dråper vaniljeessens

Skjær skallet av appelsinene slik at du får bort alt det hvite. Skjær inn langs skilleveggene i appelsinen slik at du bare får ut fruktkjøttet. Ha fruktkjøttet i en panne sammen med sukker og vann. Kok opp og la det koke ca. 10 min, til det har en fin konsistens. Ha i vaniljeessens og hell syltetøyet på et sterilt glass eller i en skål.

20130323-203650.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Saftet, syltet og blendet og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s