Deilige speltkjeks

Disse kjeksene inneholder ganske mye grovt mel og ikke så mye sukker, så selv om de ikke kan kalles sunne er de helt klart mye sunnere enn kjeks fra butikken. De har en fin konsistens og er godt likt av både store og små. De passer godt sammen med ost og vin eller med brun- eller hvitost i matboksen. Jeg bruker laktosefri lettmelk og melkefritt smør, og det er helt problemfritt.

Ca 40 stk

200 g grov sammalt spelt

150 g siktet speltmel

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

2 ss sukker

1 dl melk

100 g smør

Rør sammen alt det tørre og spe med melk. Kna inn smøret, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Kjevle deigen tynn og bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut kjeksene. Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gylne.

20130322-221901.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Deilige speltkjeks

  1. speltkjeksene er kjempe gode. og perfekt for meg som ikke tåler hvetemel eller hvetestivelse 🙂 takk for oppskriften

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s