Havrehorn med middagsrester

I dag hadde vi endel kjøttsaus igjen fra middagen. En fin måte å bruke opp slike rester på er å bruke dem som fyll i horn. Fylte horn er super som turmat og veldig populære i matpakken. I dag har jeg laget en havredeig som er veldig saftig og seig nok til å holde på mye kjøttsaus eller andre middagsrester. Den er også ganske grov for å gi matboksen litt fiberinnhold 🙂

Til 16 horn

300 g (glutenfrie) havregryn

3 dl vann

350 g siktet speltmel

300 g sammalt spelt

1 ts sukker

1 ts salt

1 pk gjær

4 dl (laktosefri) melk

1 ss olje

Middagsrester

Egg til pensling

100 g ost

Bland sammen havregryn og vann og la dette stå i 30 min før du blander i det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland melken og oljen inn i melblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på godt melet bakebord og del den i to. Kjevle hver del til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5 cm. Skjær dem forsiktig med en kniv i 8 like “kakestykker”. Legg en skje med middagsrester og evt en skive ost noen cm fra den runde kanten på hver bit og rull mot den spisse enden. Går du tom for middagsrester kan du enten rulle dem sammen uten fyll eller legge i litt ost og kjøttpålegg. Legg hornene på bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca 45 min. Pensle dem med egg og strø revet ost på toppen.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

20130312-102611.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt, Småretter og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s